Dania główne:Main Courses:
Wachlarz z piersi kaczej duszonej w czerwonym winie i miodzie podane na knedlikach /200g/100g/.........................................38.00
Duck breast stewed in red wine and honey served with dumplings
Klasyczny de volaille z pieczonymi talarkami i surówką /150g/130g/150g/................................................................................14.00
Classical de volaille with baked sliced potatoes and salad
Schabowy na całą patelnie z opiekanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną z koperkiem /150g/150g/150g/ ............................18.50
Pork chop with roasted potatoes and fried cabbage with dill
Polędwica na grzance w asyście pieczonych ziemniaków i z fasolką szparagową /150g/130g/120g................................................39.90
Tenderloin on toast with baked potatoes and French bean
Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej z opiekanymi ziemniaczkami w ziołach podana z mixem sałat
/200g/130g/150g/.................................................................................................................................................................... .19.50
Neck of pork in honey-mustard marinate with fried in herb potatoes served with mix salad
Golonka po bawarsku podawana na kapuście z chrzanem, musztardą i kuflem piwa /wg wagi 100g/0.5l/.............................6.00/5.00
Pork hocks in Bavarian style served on cabbage with horse-radish, mustard and mug of beer
Pstrąg z patelni na białym winie z masłem ziołowym podany na szpinaku /250g/100g/ .............................................................15.00
Fried trout with white wine and herbs butter sauce served with spinach
Grillowany łosoś z konfiturą z czerwonej cebuli z warzywami blanszowanymi /200g/100g/.........................................................29.90
Grilled salomon with red onion jam and blanched vegetables
"Pusty brzuch jest wielkim ciężarem"
Irlandzkie przysłowie