Restauracja Irlandia

Dania kuchni irlandzkiej Przystawki Sałatki Zupy Dania główne Wina Dania mączne Dania milusińskich Desery Pizza Dodatki Napoje gorące Kawy mrożone Napoje chłodzące Koktaile Piwo beczkowe Alkohole Drinki

Dania główne:Main Courses:



Wachlarz z piersi kaczej duszonej w czerwonym winie i miodzie podane na knedlikach /200g/100g/.........................................38.00

Duck breast stewed in red wine and honey served with dumplings

 

Klasyczny de volaille z pieczonymi talarkami i surówką /150g/130g/150g/................................................................................14.00

Classical de volaille with baked sliced potatoes and salad

 

Schabowy na całą patelnie z opiekanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną z koperkiem /150g/150g/150g/ ............................18.50

Pork chop with roasted potatoes and fried cabbage with dill

 

Polędwica na grzance w asyście pieczonych ziemniaków i z fasolką szparagową /150g/130g/120g................................................39.90

Tenderloin on toast with baked potatoes and French bean

 

Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej z opiekanymi ziemniaczkami w ziołach podana z mixem sałat

/200g/130g/150g/.................................................................................................................................................................... .19.50

Neck of pork in honey-mustard marinate with fried in herb potatoes served with mix salad

 

Golonka po bawarsku podawana na kapuście z chrzanem, musztardą i kuflem piwa /wg wagi 100g/0.5l/.............................6.00/5.00

Pork hocks in Bavarian style served on cabbage with horse-radish, mustard and mug of beer

 

Pstrąg z patelni na białym winie z masłem ziołowym podany na szpinaku /250g/100g/ .............................................................15.00

Fried trout with white wine and herbs butter sauce served with spinach

 

Grillowany łosoś z konfiturą z czerwonej cebuli z warzywami blanszowanymi /200g/100g/.........................................................29.90

Grilled salomon with red onion jam and blanched vegetables

 

 

 




"Pusty brzuch jest wielkim ciężarem"
Irlandzkie przysłowie